Geen gezamelijke plukdag oktober 2020

Beste donateurs,

De eerste plukdag in september was erg gezellig en geslaagd. Het weer was heerlijk, veel mensen in de boomgaarden aan het plukken, en maar liefst 200 frietzakjes gevuld en opgegeten.

Helaas is het nu door de strenger geworden Corona-maatregelen niet meer mogelijk om de gezamelijke plukdag van aanstaande 17 oktober door te laten gaan. Want ook in de buitenlucht mogen er maar maximaal 40 mensen bij elkaar komen.

Uiteraard kunt u gewoon uw eigen boom leegplukken op een tijd dat het u uitkomt. We raden u aan in de komende twee weken uw boom leeg te plukken. In elke boomgaard ligt een ladder en een plukmand.

Mocht u nog vragen hebben, dan horen we het graag. Hieronder hebben we alvast een lijstje met veel voorkomende vragen en hun antwoorden.

* Waar staat mijn boom?   Op het certificaat wat u heeft ontvangen staat het boomnummer. Het eerste cijfer is het perceel, daarna volgt een letter plus cijfer, dit is het boomnummer in het perceel. Aan het begin van elk perceel staat een plattegrond, zodat u gemakkelijk ziet waar uw boom is.   Ook op onze website staan de plattegronden:  https://hoogstamfruithemmen.nl/de-boomgaarden/ 

Perceel 1 is direct achter het pakhuis. Perceel 2 ligt achter perceel 1.  Perceel 6 ligt voor het pakhuis.  Perceel 5 ligt in Zetten, tegenover Veldstraat 73.

* Ik heb nog geen boom uitgekozen. Op perceel 5 en 6 zijn een aantal bomen nog niet geadopteerd. Deze bomen hebben een rood wit lint. U kunt een van deze bomen uitkiezen en leegplukken. Haal het lint er dan ook even af. Per email kunt u aan ons doorgeven voor welke boom, graag het nummer doorgeven, u heeft gekozen.

* Er hangen geen of nauwelijks appels aan mijn boom. Kan ik ergens anders plukken? Ja, op perceel 5 en 6 zijn een aantal bomen nog niet geadopteerd. Deze bomen hebben een rood wit lint. U kunt plukken van deze bomen.

* Ik wil appels laten versappen, kan dat? Dat kan! U kunt de appels inleveren op vrijdagmiddag tijdens onze boerderijverkoop, van 13:30 tot 17:00 uur. En op de zaterdagmiddag 17 oktober van 12.00 tot 14.00 uur.  Voor elke 7,5 kg appels krijgt u 1 appelmuntje, waarmee u later voor 5 euro een pak sap kunt kopen. De 5 euro zijn de versapkosten.

Dus de vrijdagmiddagen 9 oktober en 16 oktober van 13:30 tot 17:00 uur.  En zaterdag 17 oktober, van 12.00 tot 14.00 uur.  Op onze boerderij aan de Hemmensestraat 17 in Randwijk. Dus niet bij het Pakhuis!

* Mogen de bomen nog leeggeplukt worden vanaf 17 oktober vanaf 14.00 uur? De oogst is dit jaar matig. De vrije bomen die nog niet geadopteerd zijn worden aardig leeggeplukt door donateurs die weinig aan hun eigen boom te plukken hadden. Uiteraard mag u nog een extra tasje plukken na 14.00 uur. Dat is dan niet meer voor versappen, maar als extra tasje voor thuis. Het is dit jaar niet echt de moeite om er speciaal voor te komen.

Op 4 oktober hebben alle donateurs hierover ook deze email gehad. Niet ontvangen. Kijk dan eerst even in uw spambox. En anders graag een emailtje naar   info apestaartje hoogstamfruithemmen.nl

Veel plukplezier en wellicht tot op de boerderij!

Het Hoogstamteam Hemmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *