Plukdag 2023-donateurs

Zoals in de najaarsnieuwsbrief al vermeld, zal er dit jaar, vanwege de matige oogst, slechts 1 plukdag zijn; zaterdag 7 oktober van 11:00 tot 14:00 uur.

Ontvangst is vanaf 11:00 uur met een kopje koffie, thee of appelsap bij Ekoboerderij de Lingehof, Hemmensestraat 17 in Randwijk.
Op deze locatie kunt u parkeren (volg hiervoor de borden en aanwijzingen) en is er een toiletgelegenheid.

Omdat de meeste bomen maar weinig pluktijd nodig hebben, organiseren we voor u op deze dag een streekmarkt. Verschillende kramen met streekproducten en een knutselactiviteit voor de kinderen.
Tevens zal er een speurtocht in een van de boomgaarden zijn. Worden alle puzzel letters gevonden? Dan verdienen de kinderen een echt boomgaarddiploma!
Ook zal de boerderijverkoop van Tuinderij de Stroom open zijn voor het inkopen van (h)eerlijke biologische producten van eigen land.
En natuurlijk bent u vrij om uw eigen boom te bezoeken en hopelijk ook iets te kunnen plukken.
Let op; na 14:00 uur zijn alle bomen vrij om geplukt te worden.

Het appelras Topaz draagt dit jaar de meeste vruchten. Voor dit ras is 7 oktober wat aan de vroege kant om al te plukken maar het kan wel. Bewaart u de geplukte appels ongeveer een maand waarna de smaak heerlijk tot zijn recht is gekomen, deze appel wordt namelijk lekkerder met het langer bewaren.

Handig om mee te nemen:
Plukmateriaal, een eigen lunch en bij slecht weer laarzen en regenkleding.
Graag tot ziens op zaterdag 7 oktober!
Vriendelijke groet van het hoogstamteam Hemmen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *